Jump to content

Alienware 13 - kicsi és könnyű gamer

2014. 08. 09. 18:48

Emlékeztek még az Alienware M11x-re? Az a kicsi, netbook méretű, de jó vaskos jászág, melynek villogott mindene és úgy nézett ki, mint egy űrhajó? Nem sokan engedhetik meg maguknak ezeket a játékszereket, főleg kis hazánkban, úgyhogy megmaradunk a plátói szerelemnél, nekem már az M11x is megmozgatta a fantáziám, de jön az Alienware 13 is, mely még annál is sokkal menőbb lesz. Meglátjuk.

A Dell abbahagyta a 11 hüvelykes modell gyártását 2012-ben, és a nagykijelzős modellekre koncentrált inkább, ezt a piaci rést igyekszik most betölteni az Alienware 13, amely ugyan nagyobb szellemi elődjénél, de az Alienwware termékpalettán még így sincs nála kisebb jelenleg. A masina nem kerül a boltokba egészen novemberig, de összeszedtük mit lehet tudni róla.

A laptop kicsivel több, mint 2 kilót fog nyomni a mérlegen, ez Alienware-körökben teljesen jó érték, ne is próbáljuk összehasonlítani a pillekönnyű ultrabookokkal, azokba valószínűleg nem kellett ennyi hardvert zsúfolni. A vastagság is egészen barátinak mondható, nem egészen egy hüvelykes lesz, ami egyértelműen a szupervékony kivitelű Razer Blade legnagyobb versenytársává teszi a masinát. A legjobb elérhető kijelző egy 2560 x 1440 pixeles felbontású, érintőpaneles megjelenítő lesz, de elérhető lesz sima HD és FullHD kivitelben is.

Na nézzük mit rejt a gép belseje, a grafikai számításokért egy Geforce GTX 860M GPU lest a felelős, természetesen kérhető SSD-vel és tradicionális HDD-vel is. A későbbiekben valószínűleg felszerelik majd a legújabb, Broadwell generáiós Intel CPU-kkal is, de a megjelenésekor még a jelenlegi generációs ultraalacsony fogyasztású modellek kerülnek bele.

A sajtóképeket itt lehet megtekinteni.