Jump to content

Ilyen lesz a Moto 360

2014. 08. 07. 18:51

Ez az első olyan okosóra, amire azt mondom, még én is eljátszadoznék vele egy darabig. Ez leginkább remek dizájnjának köszönhető, ugyanis a szokásos és unalmas négyzet alakú ormótlan kijelző helyett egy sokkal inkább órára hajazó kerek megjelenítőt kapunk, ahogy azt a kütyü neve is sugallja.

Az Android Wear rendszert futtató órát már márciusban megmutatta a nagyvilágnak a Google, azóta szépen fokozatosan csöpögtették az információkat róla, most pedig Luca Viscardi posztolt róla egy csomó képet. Az óra abszolút letisztult, semmi felesleges dizájnelem nem rondít bele a képbe.

A Moto 360 vezeték nélküli töltővel rendelkezik, ami olyan, mint egy kis dokkoló, elég rápakolnunk az eszközt és már tölti is, miközbn miniatűr asztali óraként is funkcionálhat akár. Viscardi szerint az akkumulátora is viszonylag rendben van, ami kettő és fél nap működést jelentett nála, okostelefonnál ez nagyon jó érték, de ha mint óra nézzük akkor siralmas. Képzeljük csak el, hogy rendes karóráinkat minden harmadik nap fel kellene töltenün, hát nem túl csábító, de most tekintsünk el ettől, végtére is ez jóval többet tud még a kínai számológépes karóráknál is. Ráadásul még vízálló is valamilyen szinten, fél órát kibír egy méteres mélységben, ami azért nem rossz, nem kell minden kézmosásnál levennünk, majd újra felcsatolnunk.

A 360 vezeték nélküli Bluetooth kapcsolaton keresztül van összeköttetésben a telefonunkkal, ezúton kapjuk az órára az értesítéseket, vagy adhatunk hangparancsot a készülékünknek, feltéve, ha rendelkezünk egy 4.3-as, vagy annál frissebb droidot futtató telefonnal. Az ára 250 dollár körül várható, megkelenési dátum egyelőre nincs.