Jump to content

Remekelt a magyar csapat az Imagine Cupon

2014. 08. 04. 14:21

Egy második helyet, valamint egy különdíjat is megszerzett a magyar fejlsztők a Microsoft július 29.-től augusztus 2.-ig tartó nemzetközi versenyén, a Washington Egyetemen. A Tep nevű csapat egy aranyos mobilapplikációval indult, melynek lényege az egészséges életmódra való ösztönzés és bátorítás.

A innováció kategória második helyén kívül megnyerték a szegedi fiatalok az AppCampus különdíját, ami 10, valamint 20 ezer dollár pénzjutalommal jár és persze a Microsoft szakmai támogatásával a jövőre nézve. Miután a helyi döntők lezajlottak a zsűri 171 projektből választotta ki azokat a csapatokat, akik meghívást kaphattak a Washingtoni Egyetemen megrendezett döntőre.

A Tep egy olyan alkalmazás, melyben virtuális állatkák ösztönzik az embereket a mozgásra, sportolásra, és hogy ezekben minél jobb ereményeket érjenek el. Afféle "fitness-tamagochiként" kell elképzelnünk a dolgot. Az app már elérhető Windows Phone rendszerre, év végére már Androidon is edzhetünk vele, jövő év elején pedig az iOS felhasználók is megismerkedhetnek vele.

Az Imagine Cupot immár 10 éve folyamatosan megrendezik, és azzal a céllal jött létre, hogy támogassa a fiatal generáció ötleteit, mert ők lesznek képesek megváltoztatni a világot. A nevezők idén három kategóriában indulhattak, a Játék, az Innováció vagy a Segít a technológia közül lehetett választani, majd egy alkalmazást készíteni Windows, Windows Azure vagy Windows Phone platformra. Ezúton is gratulálunk a csapatnak és kíváncsian fogjuk követni további pályafutásukat.