Jump to content

Videón láthatjuk a feltekerhető LG tévét

2014. 07. 22. 13:31

Ez a televíziózás jövője, Hölgyeim és Uraim, a hajlítható kijelzők már a küszöbön vannak. Videón demonstrálják az OLED panel hajlíthatóságát.

Sokan úgy vélik, hogy a jövőt a hajlítható OLED kijelzőtechnológia jelenti a megjelenítők piacán. Az LG gőzerővel dolgozik a fejlesztésen, és nemrégiben bemutatták a 18 hüvelykes, feltekerhető televíziójuk prototípusát. A hajlítható OLED nem egy újkeletű dolog, évek óta megjelenik a médiában egy-egy kísérleti darab, látványtervek, sőt már kapható is az ezzel felszerelt LG G-Flex okostelefon.

A lent látható videó főszereplőjéről is elárultak pár dolgot, felbontása 1200x810 pixel, és elméletileg 3 centiméteres átmárőjű hengerré lehet tekerni. Sajnos a videón ezt nem mutatják meg, lehet ebben a kezdeti stádiumban erre még nincs lehetőség. Persze ezek a paraméterek nem jelentik a televízió-élmény csúcsát, arra, hogy élvezhető felbontásban és méretben csodálhassuk a hajtogatható kijelzőket még várnunk kell egy keveset, az LG célja a 60 hüvelykes képátló elérése.