Jump to content

Díjazták a Design Terminal virtuális mentorprogramjának résztvevőit

2020. 07. 22. 17:00

Az árbevételét három hónap alatt megháromszorozó kezdő vállalkozás, a legfinomabb édességeket közös platformra gyűjtő Sweet City nyerte el a legtöbbet fejlődött startup elismerést a Design Terminal virtuális mentorprogramjának résztvevői közül - közölte a program szervezője kedden.

Magyarország és a régió első virtuális mentorprogramján három kontinensről és kilenc országból 11 cég vett részt az idén.
A 10 hetes programra, amely online előadásokat, workshopokat és mentorálást tartalmazott Kenyából, Egyiptomból és Chiléből is jelentkeztek a magyar résztvevők mellett.

A közönségszavazáson a legtöbb voksot a Briefly alapítói, Bittera Réka és Tassonyi Csenge kapták, akik a cégeket és a reklámipar szabadúszóit összekötő platformot alakítottak ki.

A mentoroknak szóló elismerést Horváth Irma érdemelte ki a csapatok szavazata alapján, aki közösségépítőként és digitális oktatási tanácsadóként támogatta a programot.

A program záró rendezvényén bemutatkozó vállalkozások között volt digitális molycsapdát fejlesztő, az élelmiszeripari munkaerő toborzást megújító, az autótulajdonosoknak flottamenedzsment-szolgáltatást kínáló vállalkozás mellett olyan cég is, amely okostelefonra optimalizálja az érettségi tételek anyagát.

Kiemelték, hogy már lehet jelentkezni a Design Terminal mentorprogramjának őszi szemeszterébe. Olyan startupok jelentkezését várják, amelyek a környezet és fenntarthatóság, egészség és jólét, képzés és foglalkoztatás, valamint mobilitás témakörében tudnak hatással lenni tágabb környezetükre.

A Design Terminal termék-, és üzletfejlesztésben, kommunikációban, értékesítésben, pénzügyi tervezésben nyújt segítséget, de szervezeti és jogi hátterükre vonatkozóan is kapnak iránymutatást és tanácsokat a startup vállalkozások.

(Forrás: sikeresceg.co.hu,itmozaik.co.huMTI/Fotó: pixabay.com)