Jump to content

8 milliárd dollárt érhet az Epic Games

2018. 07. 30. 15:17

Ha egy valami tiszta és világos manapság a videojáték bizniszben, akkor az az, hogy a Fortnite és vele az Epic Games az, aki a nagy lóvét csinálja.

A Fortnite csak az idén úgy 2 milliárd dollárt hozott a konyhára, amivel finoman szólva szignifikáns bevételforrást jelent az Epic Games csapatának. Ez már így önmagában nézve is egy nagyszerű eredmény, hát ha még összeségében nézzük, ugyanis akkor nagyjából 8 milliárd dollárt hozott eddig a Fortnite. Ez az információ a Bloomberg riportjából származik, s bár a 8 milliárd dolláros szám az Epic teljes profitját takarja, beleértve az Unreal Engine szerződések után befolyó pénzt is, nyilván ennek a java a Fortnite csodájának köszönhető.

Miheztartás végett 2012-ben még csupán 825 millió dollárt ért az Epic Games, szóval igen, ez egy nagy ugrás.

S ez a 8 milliárd dollár is csupán egy becslés. Az iparágat elemző Timothy O’Shea úgy gyanítja, hogy a cég még ennél is többet, úgy 14 milliárd dollárt ér, ami nagyságrendben már egy Electronc Arts vagy egy Activision szintjével vetekszik. Persze kérdéses, hogy a jövőben is kitart-e a Fortnite sikere, de az évi 1-2 milliárd dolláros bevétellel számolva, még nagyon diszkont áron se számítanának rá az elemzők, hogy 7,5 milliárd dollár alatt menne el a cég, na nem mintha el akarnák adni.

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)