Jump to content

Online gyógyszertárt vásárol az Amazon, hogy erősítése egészségügyi szolgáltatásait

2018. 06. 29. 17:35

Az Amazon bejelentette, hogy az előcsomagolt dózisok házhozszállítására specializálódott PillPack hamarosan az ő istállójukat erősíti.

Az Amazon megvásárolja a PillPack online patikáját, s bár a megállapodás részleteit nem tárta fel a bejelentés, de annyit mindkét cég elárult, hogy várakozásaink szerint még ennek az évnek a második felében pontot sikerül majd tenni az ületre.

A PillPack egy olyan online gyógyszertár, amely elsősorban a napi szinten gyógyszereket alkalmazó embereket célozza meg. Olyan kézbesítési szolgáltatást és csomagolást kínál, melyet adagonként előre osztályoznak.

Tavaly már kilátásba kerültek bizonyos spekulációk, miszerint az Amazon belépne az egészségügyi iparágba egy online gyógyszertár megvásárlásával. Később az Amazon megállapodást kötött a Warren Buffet és a JPMorgan Chase vállalatokkal, ami tovább erősítette a korábbi spekulációkat. A legújabb bejelentés a PillPack felvásárlásáról pedig egyértelművé tette, hogy az Amazon  kész megerősíteni pozícióját ezen a számára új területen.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: thenextweb.com)