Jump to content

Cyberpunk 2077 – Multiplayer komponens fejlesztéséhez keres embert a CDPR?

2018. 06. 27. 13:01

A CD Projekt RED nemrégiben új álláslehetőségeket hirdetett meg, köztük olyat is, amely arra utalhat, hogy többjátékos komponens készülhet a várva várt sci-fi játékukhoz, a Cyberpunk 2077-hez.

Igazi izgalmakat tartogat a CD Projekt RED álláshirdetéseinek fenntartott oldala, s nem csak új munka után keresgélő fejlesztőknek. Ugyan az idei E3-on a fejlesztők megerősítették, hogy a Cyberpunk 2077-nél a fő hangsúly az egyjátékos élményre lesz kihelyezve, azt azért mégse jelentették ki kategorikusan, hogy nem lesz hozzá valamiféle multiplayer aspektus. Márpedig a CDPR által frissen meghirdetett állások között két hálózati programozót is keresnek a Cyberpunk 2077 csapatába, amire ügye nem igen lehet szükségük, hacsak nem készül a játékhoz multiplayer komponens.

Másrészt a kételkedők oldalán szólva, eddig nem eset szó arról, hogy kapna bármiféle többjátékos lehetőséget a Cyberpunk 2077 és az álláshirdetések leírásában se szerepel konkrétan, hogy ehhez kapcsolódóan keresnének új munkaerőt. Ami mégis bizakodásra adhat okot, hogy a csapatnak van egy másik álláshirdetése is multiplayer designer néven, ahol kifejezetten multiplayer shooter fejlesztésében jártas emberkét keresnek, viszont ez a meló nincs megjelölve a Cyberpunk 2077 címkéjével.

Az állások után érdeklődők itt tudnak szétnézni. Az összes szóban forgó munkalehetőség a CD Projekt RED Wrocław-i irodájához szól, ami ügyebár nemrégiben került bele a stúdió portfoliójába.

Habár ezen apró jelek közül egyik se igazi megerősítése annak, hogy a Cyberpunk 2077-nek lesz multiplayer komponense (lehet egy még be nem jelentett projektről is szó), azért elég valószínűnek tűnk a dolog, még akkor is, ha az végül nem lesz része a kezdeti csomagnak.

A Cyberpunk 2077 még nem rendelkezik megjelenési dátummal, de azt már tudni lehet, hogy PC-re, PS4-re és Xbox One-ra biztosan ki fog jönni.

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)