Jump to content

Így repül a falnak egy 20 ezer dolláros drón

2018. 04. 04. 13:45

Szeretnénk tudni, hogy a drónos posta még miért nem áll készen a világ meghódítására? Az oroszok megmutatták nekünk egy szibériai kisvárosban balul elsült bemutatóval.

A szibériai Ulan-Ude nevezetű városban összegyűlt érdeklődők izgatottan várták a Rudron/Expeditor 3M postai drón tesztrepülését, ami az első ilyen lett volna a régióban, s volt is miért izgulni, mert gallyra is ment. Ha azon morfondiroztunk mostanában, hogy hogyan lehetne látványosan hazavágni 20 dollárt, akkor bátran forduljunk a drónos K+F szektor felé. Mint a mellékelt ábra is mutatja, a cég büszkesége kellj fel és repülj részig már remekül el tud jutni, csak a szuicid hajlamait kéne kiküszöbölni. A bemutató abszolút fénypontjaként a csomagszállító hexakopter nagy sebességgel belerepült a hozzá legközelebb eső épületbe. Igazán mehetett volna egy kicsit messzebb is.

Túl azon, hogy nagyon lehangolóan néz ki 20 000 dollár, miután egy maréknyi ócskavassá változott, meg azon, hogy ez egy teszt és egy tesztnél ilyesmi mindig benne van a pakliban, a bemutató tökéletesen prezentálta, hogy még miért nem szorgos kis drónok hurcolják már nekünk házhoz a postai küldeményeket. Egyelőre nem tisztázott, hogy mi siklott félre a drón irányitásában, de Reuters helyszínen jelen lévő regionális vezetője, Alexei Tsydenov szerint köze lehet a dolognak a helyben fogyasztható 100-plusz Wi-Fi jelnek. Ha valóban ez volt a probléma, akkor az nagy gond, mivel ezeknek a drónoknak majd bizony pont a Wi-Fi jelekkel sűrűn belakott lakóövezetekben repkedve kell megállni a helyük.

(Forrás: reuters.com Kép forrása: reuters.com)