Jump to content

Februárban ideiglenesen leállította a Tesla a Model 3 gyártását

2018. 03. 12. 14:19

A Tesla kénytelen volt egy időre megálljt parancsolni a Model 3 autók gyártósorainak, hogy megoldjon az összeszerelési folyamat egy kulcsfontosságú részénél felmerült problémát.

A Bloomberg szerint a cég fremonti üzemében lévő vonalat kellett leállítani február 20-24-ig. Egy nyilatkozatban a Tesla elmondta, hogy a terveik között szerepelnek kisebb termelési szünetek, hogy javítsák az automatizálást és szisztematikusan elébe menjenek a gondoknak.

A Model 3 egy nagyon különleges jármű, mivel ez a Tesla első próbálkozása, hogy igazából tömeggyártásban készítsen elektromos autókat. Sajnos a projekt már több visszaesést is elszenvedett, mivel a vállalat küzd a tömeggyártás kapacitásának növelésével. Elon Musk vezérigazgató ígéretet tett arra, hogy a gyártási mennyiségek többször is növekedni fognak, hovatovább azt állította, hogy a Tesla márciusig el fogja érni a heti 5000 autó gyártását.

A valóság olybá azt mutatja, hogy ezektől a céloktól el-el maradozni látszik a cég. A heti 5000-es célt is el kellett tolni júniusra. A tervezett dátumok megtartásával még van mit fejlődnie a cégnek, de ügyebár inkább legyenek időigényesen alaposak, mint gyorsan trehányok, elvégre itt mégis csak a forgalomban részvevő járművek készülnek.

(Forrás: bloomberg.com Kép forrása: Tesla)