Jump to content

A Boring Company a gyalogosokat priorizálja majd az autósokkal szemben

2018. 03. 10. 15:47

Ha azt gondoltuk, hogy Elon Musk földalatti sztrádája csak az autósoknak szól, akkor nem is tévedhettünk nagyobbat, derült ki a Boring Company legújabb kis kampányvideójából.

Elon Musk és cége a Boring Company egy új koncepciós videót osztott meg a Twitteren, ami megmutatja, hogy a jövő földalatti forgalomkerülő szupersztrádája egyáltalán nem csak az autók érdekeit szolgálja majd. Az embereknek lehetőségük lesz gyalogosan, vagy akár a kerékpárjuk társaságában is használni ezeket a villámgyors közlekedést lehetővé tevő alagutakat. Musk még azt is bedobta, hogy a Boring Company hálózatához 1000 kisebb állomást is létrehoznak, amik nem lesznek nagyobbak egy egy férőhelyes parkolónál.

Ezek az állomások lehetővé fogják tenni, hogy a földalatti utakon a kerékpárral vagy gyalog közlekedő emberek is eljuthassanak a város egyik pontjából a másikba. Olyan lesz ez, mint a földalatti a Boring Company kiadásában, plusz az is kiderült, hogy ebben a rendszerben a tömegszállító járműveké lesz az elsőbbség az autókkal szemben. Ez remélhetőleg arra fogja bátoritani a városban közlekedő embereket, hogy nagyobb számban válasszák a tömegközlekedést a saját autóval szemben.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: The Boring Company)