Jump to content

Facebook – Csak egy hiba okozta a téves 2FA spam áradatot

2018. 02. 17. 12:06

Számos Facebook felhasználó kapott a napokban értesítést a közösségi oldaltól tévesen, miután megadták a telefonszámuk a kétlépcsős azonosításhoz, ráadásul ha megkísérelték megállítani ezt az üzenetre való válaszolással, akkor a válaszuk kikerült egy mindenki számára látható státusz frissítésként.

Időközben a Facebook elismerte a probléma létezését és ígéretet tettek rá, hogy a rendellenes működést okozó hibát néhány napon belül orvosolják. A fix elvileg megakadályozza majd, hogy a rendszer a továbbiakban is indokolatlanul bombázza a felhasználókat 2FA értesítésekkel.

A Facebook biztonsági vezérigazgatója, Alex Stamos a következő posztot osztotta meg magyarázatul a különös esettel kapcsolatban:

Mindenesetre, amíg a Facebook ki nem adja a javítást, addig az érintett feléhasználók a beállítások>> értesítések menüpont alatt kikapcsolhatják a szöveges értesítéseket, ezzel ideiglenesen elhárítva a problémát. Azok pedig, akik a jövőben sem szeretnék megkockáztatni, hogy hasonlóan járjanak, azok használhatnak fizikai kulcsot (usb token) vagy egyikét a kódgenerálásra létrehozott alkalmazásoknak, ahelyett hogy a telefonszámukat adnák meg a közösségi oldalnak.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: pixabay.com)