Jump to content

Az Alphabet belép a kiberbiztonsági bizniszbe a Chronicle-el

2018. 01. 26. 11:23

A leginkább a Google szülővállalataként ismert Alphabet belevág a kiberbiztosági bizniszbe egy teljesen új, Chronicle néven futó, független vállalkozással.

A Chronicle célja, hogy segítsen a vállalatoknak azonosítani, lenyomozni és megállítani a kibertámadásokat, lehetőleg még mielőtt azok bármi komoly kárt tudnának okozni.

A Chronicle vezérigazgatója, Stephen Gillett szerint a vállalatok gyakran több ezer biztonsági riasztást kapnak naponta, amit csaknem lehetetlen egytől-egyig átnézni.  Ennek eredménye aztán gyakran az, hogy a valódi támadások hónapokig rejtve maradnak, miközben a céges adatok folyamatos veszélynek vannak kitéve.

A Chronicle a masszív adatfeldolgozó erejével és adattároló képességeivel segíti majd a cégeket, hogy azok gyorsabban juthassanak hozzá a szükséges információkhoz, mint ahogyan az saját eröjükből menne.  Fejlett gépi tanulásra támaszkodó rendszerük segíti majd a szervezeteket, hogy átfogó képet kapjanak a teljes biztonsági rendszerükről és a lehető leggyorsabban átláthassák a veszélyes helyzeteket.

A Chronicle szerint néhány Fortune 500-as cég már el is kezdte tesztelni a kiberbiztonsági platformjuk egy korai változatát és reményeik szerint a jövőben számos céggel együttműködve sikerül majd egy lépéssel elébe kerülni a kiberbűnözésnek.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com)