Jump to content

Novemberben tovább virágzott a videojáték ipar

2017. 12. 14. 22:06

Befutott az NPD piackutató novemberi riportja, amelynek tanulsága szerint, a teljes videojáték ipar 30%-os növekedést könyvelhet el a tavalyi év ugyanezen időszakához képest.

Ez a 30%-os növekedés magában foglalja a hardveres és szoftveres eladásokat és az összes vonatkozó kategóriát, így mondhatni még nagyobb súlya van ennek az adatnak, hát ha még hozzá tesszük, hogy ez dollárban kifejezve 27, milliárd dolláros bevételt jelentett. Ha tovább szeretnénk birizgálni a fantáziánkat ezzel, akkor képzeljük még azt is hozzá, hogy ez az adat bizony még a nagy ünnepi hajrá előtt született.

Az NPD adatai szerint, a kombinált konzolos és PC-s eladások 19%-os növekedést mutatnak a tavalyi év azonos időszakához képest, ami 1,2 milliárd dollárt jelent. Az idei évet a hardver piac felélénkülése (55% yty) jellemezte köszönhetően a Switch, a SNES Classic és a PS4 megjelenésének. Kiegészítők terén 11%-os növekedés könyvelhető el, amely kategóriában a PS4-es standard fekete Dual Shock 4 kontroller volt a húzó név.

Összességében elmondható, hogy az egész ipar egy nagyon jó hónapot, hovatovább évet tudhat maga mögött, holott az igazi aranybányát jelentő decemberi hónap adatai még csak most futnak majd be.

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)