Jump to content

A DHL is érdeklődik a Tesla kamionja iránt

2017. 11. 28. 12:43

A Tesla elektromos kamionja sok szállításban érdekelt vállalat figyelmét felkeltette, s ez alól a jelek szerint a DHL sem kivétel. 10 darabot már rendeltek is a környezetbarát kamionokból.

A DLH azt tervezi, hogy rövid fuvarokat és aznapos megrendeléseket teljesít majd a szuper új Tesla elektromos kamionokkal az amerikai nagyvárosokban, írja a Wall Street Jorunal. A szállítmányozásban utazó cég hosszabb próbautakat is tervez,  ha kellően megbízhatónak és kényelmesnek találják a kamionokat, ámbár a DHL-nek már volt lehetősége tesztelni a Tesla kamionjait még együtt dolgoztak a Tesla vállalattal az elmúlt pár hónapban, így mondhatni nem vakon ugranak bele az üzletbe.

A hosszabb fuvarokhoz tervezett 180 000 dollároskamionok 500 mérföldet is képesek lemenni egyetlen egy töltéssel, ami nagyjából a fele annak, amire egy dízel kamion képes. A 300 mérföldre kitalált jármű ezzel szemben csupán 150 000 dollárba kerülnek, bár ez a csupán relatív, hiszen mindkét esetben magasabb árról beszélünk, mint amit általában egy hasonló, de nem elektromos és nem Tesla márkájú járműért elkérnek. Pro és kontra bőven akad a kérdésben és mé biztos sokáig így is lesz, de a DHL úgy látja, hogy ez az út a jövőbe és ott akarnak lenni a kezdetektől fogva.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: tesla.com)