Jump to content

A Toshiba tagadja, hogy eladná a PC-s divízióját

2017. 11. 21. 01:16

Óriási gondok vannak a Toshiba vállalatnál, aminek egyik következménye, hogy a cég megvált a televíziókkal foglalkozó részlegétől, viszont azt a pletykát tagadják, miszerint a PC divízióra is hasonló sors várna.

A japán elektronikai óriásvállalat, a Toshiba rövidre zárta azokat a pletykákat, amelyek a PC-s üzletágának értékesítéséről szóltak.

A pletykák alapját a cég jelenleg igencsak kritikus pénzügyi állapota adta, minek következtében a cég nem csak kénytelen volt akciós árért több milliárd dollár értékben részvényeket kibocsátani, de például a televízió részlegétől is szinte bagóért, 113 millió dollárért vált meg a kínai Hinsense javára.

A Nikkei Business Daily azt állította, hogy a Lenovo, ami éppenséggel jelenleg a világ legnagyobb számítógép gyártó cége, bizony érdeklődne a Toshiba PC divíziója iránt, méghozzá alig egy hétre rá, hogy az irányításhoz szükséges részesedést szerzett a Toshiba PC bizniszben nagy riválisának számító Fujitsu vállalatban.

A Toshiba szóvivője cáfolta a PC-s üzletének értékesítési szándékait, illetve azt is, hogy jelenleg bárkivel is tárgyalásokat folytatna ez ügyben.

A PC-s divízió egyébként is csak apró részét teszi ki a Toshiba vállalatnak. Április és szeptember között a cég bevételeinek csupán 3,5%-át adta ez a részleg, így nem valószínű, hogy az értékesítése sokat dobna a vállalat jelenlegi pénzügyi helyzetén, viszont újabb hatalmas presztízsveszteséggel járna.

(Forrás: theinquirer.net Kép forrása: pixabay.com)