Jump to content

Szingapúr nem enged több autót a forgalomba

2017. 10. 27. 01:04

Szingapúr kifogyott a helyből, a vezetés pedig a türelemből. A következő év februárjától kezdve az ország lakosai nem vezethetnek be újabb autókkal szeretett ki városállamukba.

Szingapúr egy új szabályozást vezet be, amivel meghúzzák azt a bizonyos eddig és ne tovább vonalat a homokba, hogy megóvják a szigetet.  Az új törvény megtiltja, hogy további autók kerüljenek forgalomba, amik tovább súlyosbítanák a szigetország már egyébként is drámai közeledési viszonyait.

A tiltás a Szingapúri Szárazföldi Közlekedési Hatóság legújabb lépése, amely már egy korábbi intézkedéssel 0,25%-ra korlátozta az új autók és motorkerékpárok arányát. Nem mintha eddig egyszerű lett volna autót szerezni a szigetországban. A hatalmas adó és regisztrációs teher miatt az átlagnál négyszer több pénzbe kerül autóhoz jutni a Szingapúrban. Tekintettel arra, hogy Szingapúr az Egyesült Államok legkisebb államának, Rhode Island-nek csupán mintegy hatod része, és hogy ennek a helynek is 12%-át már utak foglalják el, valahol érthetők ezek az intézkedések.

Szingapúr megőrzése, sőt fennmaradása véget létfontosságú, hogy ne súlyosbodjon tovább a jelenlegi forgalmi helyzet és ne terheljék az utakat és a környezetet további járművekkel a lakosok. A jövő februárjától érvényes tiltás pontosan ezt szolgálja, ami a tervek szerint legkorábban csak majd 2020-ban fognak feloldani a hatóságok. Ez alól kivételt jelentenek majd azok a tehergépjárművek és buszok, amelyek beleférnek majd a 0,25%-os növekedésbe.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: pixabay.com)