Jump to content

Ingyen biztosítást ad a sofőrjeinek az Uber Indiában

2017. 08. 30. 12:39

Uber a reputációja Indiában és a Fülöp-szigeteken nem túl fényes, hogy mérsékelten fogalmazzunk, de a cég kész megtenni a szükséges lépéseket, hogy kibékítse mindkét országot.

No, de mit is tesz ezért az Uber? Kezdetnek durván úgy 450 000 sofőrjének ingyenes biztosítást biztosit a cég Indiában. Szeptember 1-től kedve, ha ezeket a sofőröket ne adj isten halálos baleset éri vagy korházi kezelésre szorulnak, akkor ott lesz mögöttük egy erős biztosítás.

Eközben a Fülöp-szigeteken az Uber rövidre zárta a szolgáltatásainak egy hónapra kiterjedő felfüggesztését azzal, hogy úgy döntött megfizeti a 9,6 millió dolláros büntetést, beleértve a pénzügyi kompenzációt azoknak a sofőröknek, akiket érintett az eddigi felfüggesztés. Az ország korábban el kellett, hogy rendelje az Uber működésének felfüggesztését, miután az megtagadta a követelést, hogy újabb sofőrökkel írjon alá, amig a hivatal ki nem adja a megfelelő engedélyeket. Az Uber korábban felajánlotta, hogy egy sokkal kisebb bírságot kifizetne, de azt elutasították. Úgy tűnik érdemes volt kivárni.

Akárhogy is nézzük, ezek nem éppen a legönzetlenebb cselekedetek, mint inkább a kényszer szülte, nagylelkűnek beállított kompenzációk megfizetése, amikre eleve nem is lett volna szükség, ha mindent alapból a helyén van. Mindenesetre a jövőre nézve ez már biztatóbb hozzáállás, s talán majd a cég új CEO-ja segít helyre tenni a dolgokat.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: indianexpress.com)