Jump to content

Hős szerint szűrhetjük az Overwatch streamereket a Twitchen

2017. 08. 21. 11:13

Az Overwatch és a Hearthstone rajóngok mostantól sokkal precízebben kereshetnek rá a számukra releváns csatornákra a Twitch-en, hála az oldal által bemutatott új szűrési feltételeknek.

Egyelőre az új keresési opció csak a Blizzard néhány népszerű címéhez érhető el, de várhatóan más játékoknál is be lesz vezetve. A nézőknek az új szűrési opciókat ott tudják beállítani, ahol eddig csak a csatornák nyelv szerinti szűrését lehetett. Itt most két új menüt is elő lehet majd hozni. Az egyik az Overwatch és a Hearthstone játékoknál ad lehetőséget a csatornák „kaszt”, azaz hős szerinti szűrésére, míg a másik a „mód” szerinti szűrést teszi lehetővé. Utóbbi akkor hasznos, ha kifejezetten kompetitív játékot szeretnénk nézni és abból is valami magasabb szintűt.

Nem ez az első, hogy a Blizzard összedolgozott az Amazon streaming szolgáltatást nyújtó oldalával és az se teljesen új, hogy a Twitch metaadat szerinti szűrést integrál a keresési opciók közé egy játékhoz. Június óta a két vállalat több mint 20 kompetitív Hearthstone és Overwatch versenyt közvetített, miközben a Twitch Prime tagok egy ingyenes Overwatch Golden Loot ládára tehettek szert, garantált legendás kozmetikai tárggyal.

A Twitch áprilisban egy hasonló szűrési lehetőséget vezetett be a League of Legends játékhoz. Az új féle szűrési lehetőségeket a ClipMine csapatának köszönhetjük, akiket nem rég szerzett meg magának a Twitch. A Twitch szerint a ClipMine deep learning technológiája felismeri a videófelvételeken a játékokban szereplő tárgyakat, szövegeket és számokat, amik szerint aztán csoportosíthatóvá vállnak a streamerek. Ha egy játékos ezek után jobb szeretne lenni mondjuk az Overwatch Reaper nevű hősével, akkor csak felcsattan a Twitch-re és keres magának egy profi Reaper játékost, akitől aztán ellesheti a trükköket. Hát nem szuper?

(Forrás: Twitch Kép forrása: Twitch)