Jump to content

A top 10 autó, amit a Tesla Model 3 vált majd le

2017. 07. 30. 16:27

Rengetegen rendelték eddig elő a Tesla vállalat Model 3 személygépkocsiját. Becslések szerint mintegy 500 000 vásárló tette le eddig az 1000 dolláros foglalót, de vajon milyen autókat cserélnek majd le az elektromos szörnyetegek? A kérdésre válaszul egy érdekes felmérés született.

Nemrég számoltunk be róla, hogy a Tesla vállalat ünnepélyes keretek között átadta az első Model 3 autókat az újdonsült tulajdonosaiknak. Mondani se kell, hogy ez egy hatalmas mérföldkő a vállalat történetében, habár a neheze még csak most jön. Meg kell oldani, hogy az iszonyatos vásárlói igényeket kielégíteni képes gyártási kapacitást érjenek el. Ehhez Elon Musk még ennek az évnek a végére szeretné elérni a 20 000 autó/hó termelést. Vajon sikerrel járnak, vagy túlontúl ambiciózusnak bizonyul majd ez a célkitűzés? Ez az egyik legérdekesebb kérdés most a témában, de akad itt azért más is. Ilyen például, hogy vajon milyen autókat cserélnek majd le a Tesla Model 3 autók? Az Electrek magazin számolt be arról a felmérésről, amelyben azokat kérdezték meg ez űgyben, akik már letették a Tesla autóira a foglalót.  A kérdése több mint 150 válasz érkezet, aminek alapján a következő top 10-es listát sikerült összeállítani:

  1. BMW 3 Series: 21
  2. Nissan Leaf: 15
  3. Toyota Prius: 13
  4. Chevy Volt: 12
  5. BMW i3: 12
  6. Audi A4: 10
  7. Chevy Bolt EV: 8
  8. VW eGolf: 6
  9. BMW 5 Series: 5
  10. Honda Civic: 5

Ezek alapján Elon Musk elektromos autóira leginkább a BMW 3 tulajdonosainak fáj a foga. Különösen azért érdekes ez az adat, mert a Tesla vezérigazgatója is kiemelt konkurensként jegyezte meg a BMW vállalat eme modelljét. A másik ami feltűnhet a listán, hogy több hibrid és elektrmos autó modell is szerepel rajta, amiből arra lehet következtetni, hogy a Tesla Model 3 vásárlói már korábban sem idegenkedtek a jövő autóitól.

(Forrás: electrek.co Kép forrása: electrek.co)