Jump to content

Megérkeztek a Tesla első Model 3 elektromos autói

2017. 07. 29. 19:05

Már meg is érkeztek az első Tesla Model 3 elektromos autók a tulajdonosaikhoz, pont úgy, ahogy azt még a hónap elején megígérté Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója.

Az autók ünnepélyes átadására a kaliforniai Femontban került sor, pénteken, de itt még nem lélegezhet fel a cég. Jelenleg a legnagyobb feladatot a gyártási folyamat felgyorsítása jelenti, ami létfontosságú, ha a cég lépést szeretne tartani a keletkezett fogyasztói igényekkel.

Musk azt reméli, hogy a fermonti üzem újabb 100 Model 3-at tud összerakni augusztus végére, amit 1500-ra szeretnének növelni a rákövetkező hónapban, hogy aztán olyan gyorsan elérhessék az év végi célként kitűzött havi 20 000 autó/per hónap gyártási kapacitást, amilyen hamar csak lehetséges. A gond csak az, hogy ha még ezt sikerülne is tartani (és ez egy jó nagy ha), akkor is közel két évbe telne legyártani azt  400 000 autót, amire már letették az 1000 dolláros foglalót az emberek a márciusban indított előrendelői program óta.

Hétfőn este kiderült, hogy a Tesla a második negyedévben csupán 22 ezer gépjárművet tudott elkészíteni. Mondani se kell, ez aggodalmat szült a befektetők körében. Jelenleg a gyártási tervek tarthatóságával kapcsolatos bizonytalanság a Tesla tőzsdei árfolyamára is kiült. Az egész éves részvényár emelkedés a bejelentés után átcsapot egy masszív zuhanásba, bár mi ettől azért hosszú távon nem aggódnánk a cég jövője miatt.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com)