Jump to content

Túl az első sikeres tesztjén a Hyperloop One

2017. 07. 14. 06:11

Hiába minden, Elon Musk újra és újra rácáfol a kétkedőkre. Például akik azt hitték, hogy a vákuumvasútról szőtt álma humbuk, de legjobb esetben is valami nagyon távoli jövőkép, azoknak üzenjük, hogy a minap a Hyperloop One minden hiba nélkül tudta le az első tesztkörét.

A jövő már elkezdődött. A Hyperloop One bejelentette, hogy sikerrel hajtották végre a hihetetlen sebességre képes Hyperloop-rendszerük első tesztjét. Tavaly már ugyan írtunk róla, hogy a Hyperloop One nevadai tesztpályáján végeztek sikeres teszteket, de az egy sokkal kezdetlegesebb prototípussal történt, ráadásul nem vákuummentes közegben.

Utána idén májusban jutottak oda a mérnökök, hogy élőben láthassák a nevadai tesztpályán ahogy vákuummentes közegben száguld a kapszulájuk. Mostanra elmondható, hogy a vákuumvasút működéséhez minden adott. Már megoldott a hajtás, a fékrendszer és a kapszula lebegése. Az egyetlen gond, hogy az Elon Musk által megálmodott 750 mérföld per órás sebességre egyelőre me képes a rendszer. Momentán 70 mérföld per órával tud suhanni a vákuumban és a következő célkitűzés is csak 250 mérföld per óra lesz, de így is egy hatalmas mérföldkövet tudhat maga mögött a projekt és bebizonyosodott, hogy a vákuumvasút ötlete működőképes és megvalósítható.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: Hyperloop One)