Jump to content

Holnap jön ki az első videó app a Nintendo Switch-hez

2017. 07. 12. 15:41

A Nintendo új konzoljának a megjelenése óta téma a felhasználói között, hogy elkéne egy videó streaming szolgáltatás a Switch konzolhoz. Nos, a Japán játékosoknak erre már csak csütörtökig kell várniuk.

Végre megkapja az első video streaming alkalmazását a Nintendo Switch, habár nem olyasmi lesz, amit a nyugati játékosok egyhamar viszontláthatnának a saját készülékükön. A szolgáltatást Niconico néven indítják útra a holnapi nap folyamán egy japán nyelvű videómegosztó oldal formájában, ami leginkább a YouTube-ra hajaz.

Hol marad a Netflix és a YouTube? A Niconico messze nem ér fel a mainstream streaming szolgáltatásokhoz, de jelentőséget növeli, hogy a Nintendo nagyon komolyan eltökélte, hogy nem-játékos funkcionalitással ruházza fel a Switch konzolt és erre mi lehetne jobb megoldás, minthogy valami mást bámulunk a konzol képernyőjén?

A múltban a Nintendo megerősítette, hogy idővel az olyan streaming szolgáltatások, mint a Netflix vagy a Hulu is elérhetőek lesznek a konzolon, de nem sok fejleményt láttunk ezen a téren kibontakozni.  Helyette most megérkezett a Niconico. Lehet nyugaton is hasonló irányt tervez venni a Nintendo Switch a streaming szolgáltatásokkal?

(Forrás: techradar.com Kép forrása: techradar.com)