Jump to content

Új rekordot állított be a Faraday Future elektromos autója

2017. 07. 02. 10:24

Elektromos autók terén sokan már most a Tesla legkomolyabb ellenfelét látják az amerikai Faraday Future vállalatban, de még akadnak kétkedők. Nekik szóljon most a Faraday Future FF91-es modellje által beállított sebesség rekord, amivel 20 másodpercet vertek a Teslára.

A Pikes Peak-i felfutónál járunk, ahol Exhibition kategóriában állt rajthoz az FF91, hogy aztán több mint 20 másodpercet verve a Tesla Model S 2016-os eredményére, 11:25.082-es idővel teljesítse a pályát és ezzel elnyerje a világ leggyorsabb sorozatgyártásban készült elektromos autójának címét.

Azért némi csúsztatás van, hiszen az autó még távol áll attól, hogy sorozatgyártásba kerüljön és a versenyen résztvevő 1050 lóerős autó is egy béta prototípus volt. Akárhogy is, öröm nézni, ahogy felkapaszkodik a playán.

Az világ leggyorsabb sorozatgyártásban készült autója ugyan még nem kapható, de a fejlesztők folyamatosan osztanak meg újabb és újabb videókat az FF91-ről, amiket itt tudunk követni. Alább pedig a legújabb videót láhatjuk.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: Faraday Future)