Jump to content

Megosztotta a T2T rendszerét a Google

2017. 06. 20. 19:52

A Tensor2Tensor (T2T) a Google moduláris deep learning rendszere, ami mostantól nyílt forráskódúvá lett és mindenki számára szabadon hozzáférhető, aki szeretné jelentősen felgyorsítani az algoritmusainak a betanítását.

A gépi tanulás egyik kulcskérdése, hogy mennyi időre van szüksége a rendszernek egy feladat megfelelő szintű adoptációjához. A kiképzés napokig tarthat akár egy nagyobb, masszív számítógéprendszer számra is, egy visszafogott konstrukciónál pedig heteket jelenthet. A Google ezt a gondunkat zárhatja rövidre most, hogy ingyenesen elérhetővé tette az egyik moduláris deep learning eszközét.

A T2T úgy lett kitalálva, hogy a gépi tanulással kapcsolatos feladatok széles skálájára alkalmazható legyen. A moduláris felépítésnek hála gyorsan átalakítható egymástól teljesen eltérő feladatok megoldására, miközben rendkívül hatékony, akár egyetlen egy GPU-val is. Ez azt jelenti, hogy ezzel az eszközzel a birtokunkban egy otthoni konfigurációval is bátran nekiveselkedhetnek a fejlesztők, ami hatalmas segítség a terület iránt érdeklődőknek. Mindazonáltal itt nem állt meg a Google a jófejséggel. A T2T mellé egy sor kész modellt, scripteket is mellékeltek a gyakorláshoz, ezzel is arra sarkalva minél többeket, hogy bátran vágjanak bele a deep learning technológiával való kísérletezésbe.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: pixabay.com)