Jump to content

A Google szigorít az adatainkat használó alkalmazások ellenőrzésén

2017. 05. 12. 16:57

 A korábbi adathalászati kisérletek nyomán a Google úgy döntött, hogy felülvizsgálja a saját ellenőrzési rendszert, hogy biztosan ne kerülhessenek rossz kezekbe az adataink.

Az előző héten történt Google Docs adathalászati kísérlet után a Google megígérte, hogy bekeményítenek és most pontosan ezt is teszik. Minden olyan alkalmazás, ami az adatainkat kéri egy sokkal szigorúbb ellenőrzésen kell majd hogy átessen, mint korábban.

A Google eddigi szabályai szerint minden web app egyedi nevet kell alkalmazzon minden egyes applikációnál. A cég frissíteni tervezi az alkalmazásokra vonatkozó közzétételi eljárásokat és értékelési rendszert, illetve azokat az oldalakat, ahol a felhasználók megadják az engedélyt az adataik kezelésére más programok számára. A cél, hogy jobban felismerhetők és azonosíthatók legyenek a félrevezető alkalmazások a felhasználóknak. Jól hangzik. Meglátjuk mennyire lesz hatásos a szigorítás, bár ártani biztosan nem fog.

A Google a fejlesztők számára is készített egy blogbejegyzést, ahol részletesen elmagyarázzák milyen felelősséggel jár, amikor felhasználói adatokat kérnek egy alkalmazáson keresztül.

(Forrás: enggadget.com Kép forrása: Google)