Jump to content

Az első teszteken már túl is van Elon Musk forgalomkerülő alagútja

2017. 05. 13. 16:25

Elon Musk gyorsan dolgozik. Alig egy hónapja, hogy a Tesla vezérigazgatója előállt egy forradalmi ötlettel napjaink forgalmi problémáinak felszámolására és már meg is nézhetjük a dolgot működés közben.

Hatalmas földalatti sztrádarendszer, amivel pillanatok alatt eljuthatunk A-ból B-be. Elon Musk futurisztikus alagutak kiépítésében látja az emberiség közlekedésének jövőjét és nem vár arra, hogy valaki más hozza össze helyette. Talán sokan kételkedve fogadták Musk ötletét, még akkor is, amikor néhány hete kiderült, hogy már létre is hozta a saját alagútfúró cégét, a The Boring Company-t, de most mindenki a saját két szemével nézheti meg, hogy már javában folynak a munkálatok.

A Bizonyítékot instagrammon osztották meg, de mielőtt kattintanánk, Musk arra figyelmeztetett, hogy a videó villogó fényei rohamot válthatnak ki az arra érzékenyeknél, így ennek tudatában lépjünk tovább.

 Musk 125 MPH utazási sebességet ígér, de az alagút fényei miatt olyan, mintha hiperűrugrásra készülnénk. Egy biztos, már most sokkal gyorsabbnak néz ki, mint órákon át ücsörögni a dugóban. Musk szerint Westwood (az UCLA központja) és Los Angeles Nemzetközi Repülőtere közötti távolságot 5 perc alatt lezavarhatnánk az alagútrendszerével. Izgalmasan hangzik.

(Forrás: enggadget.com Kép forrása: The Boring Company)