Jump to content

A Twitch megoldotta a hozzászólást az előre rögzített videókhoz

2017. 05. 04. 20:09

Tavaly októberben indult útjára a Twitch Uploads szolgáltatása, amivel végre előre megvágott videókat is feltölthettünk az oldalra. Sajnos a YouTube babérjaira törő megoldás nem bírt eddig a Twitch savát-borsát jelentő kommentálási lehetőséggel, de ez most orvosolták a fejlesztők.

Ha bármit is megtanulhatunk a Twitch felhasználói közösségéről az elmúlt években, akkor az az, hogy imádnak kommentálni. Az oldal igazi sikere nem a videók nézegetésén nyugszik, hanem hogy a nézők a chatablakba ömlesztett hozzászólásaikkal maguk is az események részeseivé válhatnak. Ezzel szemben, amikor a Twitch elindította az Uploads bétáját, akkor egy komoly problémába ütközött: Hogyan oldja meg a chatszobák működését előre rögzített videókhoz?

Mostanra a Twitch egy lépéssel közelebb került a megoldáshoz. Bemutatott egy olyan chatmódot, aminél a hozzászólásokat hozzákötik az előre feltöltött videó egy éppen nézett pillanatához. Ha ez ismerősen hangzik, akkor az azért lehet, mert a SoundCloud szolgáltatásnál is láthattunk ilyet korábban. Az ötlet mindenesetre jónak tűnik. Olyan lesz, mint egy lassú chatszoba, de beválhat.

 

(Forrás: twitch.com Kép forrása: twitch.com)