Jump to content

Kezdődhetnek az Apple önvezető autóinak tesztkörei Kaliforniában

2017. 04. 17. 11:03

Tiszta zsúfoltság lesz Kalifornia útjain. Az Alphabet az Uber és a Tesla után az Apple is itt csatlakozik az önvezető autók építésének versenyéhez.

Hamarosan egyel több cég önvezető autója fog keresztül-kasul navigálni Kalifornia országútjain. A Department of Motor Vehicles megadta az engedélyt, hogy az Apple elkezdhesse tesztelni a saját önvezető autóit a közutakon.

Az Apple persze messze nem az első cég, ami Kalifornia közlekedési infrastruktúráját használná kutatási és fejlesztési laboratórium gyanánt az önvezető rendszereinek teszteléséhez. Az Alphabet, a Tesla és az Uber már egy ideje begyűjtötte a szükséges engedélyeket.

Nem véletlen, hogy pont Kaliforniában gyűlnek össze az önvezető technológiában utazó cégek. Az ideális környezeti feltételeken túl Kalifornia az a hely, ahol már egész jól kitaposódott az út az önvezető autók előtt. Sőt, Kaliforniában további kedvezményekre számíthatnak a cégek.

Nem mindenhol ilyen rugalmas a szabályozás. New York például csak most kezdte el igazán pedzegetni annak a lehetőségét, hogy az önvezető autóknak is kéne adni egy esélyt. Ehhez képest San Francisco 1600 embert venne fel 2021-ig, hogy drasztikusan növelje az önvezető autókkal kapcsolatos műveleteit.  

(Forrás: engadget.com Fotó forrása: pixabay.com)