Jump to content

Önkiszolgálós visszatérítést tervez a Microsoft a digitális játékokhoz

2017. 04. 14. 11:36

Véletlenül megvettél egy játékot vagy csak rájöttél egy óra után, hogy bődületes hibát követtél el, amikor pénzt áldoztál rá? Semmi gond. A Microsoft már gondolkodik egy megoldáson, amivel könnyedén visszacsinálhatod a ballépésedet.

Egy Reddit felhasználó szerint, a Microsoft önkiszolgálós visszatérítésen gondolkodik az Xbox One vagy Windows 10 platformokra vásárolt digitális játékok esetében. A felfedezett új funkció lehetőséget ad a felhasználóknak, hogy teljes visszatérítést kérjenek, legalábbis bizonyos feltételek teljesülése mellett.

Ilyen például, hogy a visszaadni kívánt játékkal kevesebb, mint két órát játszottunk. A visszatérítés nem igényelhető a vásárlás napján, illetve 14 nappal utána se. Oh, és se a DLC, se a Season Pass, se más még meg nem nevezett Windows 10 alkalmazásra nem lenne érvényes a dolog. Plusz a Microsoft fenntartja a jogát, hogy fellépjen a rendszerrel visszaélőkkel szemben. Ezek a feltételek lényegében megegyeznek azokkal, amikhez a Steam köti a hasonló visszatérítési szolgáltatását, csak ott még indokolhatnak is a felhasználók, ha szükségét érzik.

Momentán a funkció az Xbox One preview alfa programjában fedezhető fel és még eltesztelgetik egy darabig, mielőtt a Microsoft kieresztené mindenkihez. Mégis, ez egy jó jel, jó látni, hogy a cég dolgozik rajta, hogy megkönnyítse a visszafizetési procedúrát. Mindennek hála néhány kattintással helyrehozhatunk egy hatalmas hibát.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: vg247.com)