Jump to content

Újabb startup ígér önvezető taxikat

2017. 04. 06. 11:55

A populáris online oktatási szolgáltatást nyújtó Udacity, már eddig is képzett mérnököket a gyorsan növekvő önvezető autók területére, de a cég most ennél is tovább lépett és létrehozta a saját önvezető taxis vállalatát.

Az újonnan alakult vállalat a Voayge nevet kapta, vezérigazgatója pedig az Udacity korábbi alelnöke, Oliver Cameron lett. A friss és ropogós cég egy elég ambiciózus célt tűzött ki maga elé: 5 éven belül elszeretnék juttatni az önvezető taxikat a végfelhasználókhoz.

Ahogy azt Cameron megjegyezte Twitteren, szerinte a Voyage képes lehet elérni ezt a célt, mivel a kedvező ökoszisztémának hála elég, ha önvezető funkciókat adnak hozzá a létező autókhoz, anélkül hogy saját önvezető autót kéne építenie a csoportnak. A Business Insider szerint, a Voyage megkülönbözteti magát az olyan versenytársaktól, mint az Uber vagy a Lyft azzal, hogy az utasoknak megadja az irányítás élményét. A tervek szerint hangvezérléssel lesz lehetőség megadni az utazási célunk, de közben megállókat szúrhatunk be vagy zenét is választhatunk hasonló módon. Mindazonáltal a cég nem határozta meg, hogy melyik piacon fog belépni. Csak annyi biztos, hogy a tesztelés mielőbbi megkezdése most a céljuk. Erre akár már néhány hónapon belül sor kerülhet.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com / Voyage)