Jump to content

A Netflix nagyon vágyik rá, hogy legitim filmstúdióvá váljék

2017. 03. 16. 15:17

Nem kérdés, hogy a Netflix nagyon benne van a saját sorozatok készítésébe, de ennyivel nem éri be. Mindent megtesz, hogy a következő szintre lépjen és hírnevet szerezzen magának a filmkészítők között.

A Netflix mindent megtesz, hogy igazi nagyágyú kápráztasson el minket. Gondoljunk csak Will Smith szerepeltetésére vagy, hogy rendezőket szerződtetnek, mint Martin Scorsese. A Deadline riportja a cég következő nagy húzása, hogy megszerezte magának Hollywoodtól Scott Stubert az egyik original filmjéhez. Talán ez a név így élősre nem lesz ismerős, de a filmek, amiken dolgozott már biztosan.

Így kapásból a producere volt a Kill the Messenger thrillernek, a Ted című filmnek és annak folytatásának, a Ted 2-nek. Még sorolhatnánk, de értjük a dolgot. A Netflix komolyan bele akar lendülni a filmkészítésbe. Másrészt azért ennél több kell, ha valami a mozikban is sikeres dolgot akarnak összehozni. Márpedig komoly színészeket nehéz lesz becsalogatni egy olyan filmkészítő produkciójába, aki eddig csak egyetlen egy magányos kis Oscar-díjat tudhat a zsebében.

Összehasonlításként a Netflix igazi riválisának tekinthető Amazon Prime Video először ad egy mozis kört a filmjeinek, mielőtt streamelné azokat. Ezen felül Jeff Bezos filmes részlege 2 Oscar-díjat szerzett eddig, ami ugyan nem sokkal több, de azért több és ott a számos jelölés is.

Tegyük hozzá a Netflix eddig mindig rátudott cáfolni a kételkedőkre és sikert sikerre halmozott a saját készítésű sorozataival. Miért ne mehetne ez neki filmekkel is?

(Forrás: engadget.com Fotó forrása: pixabay.com)