Jump to content

A Riot Games 10 millió dollárt perelt ki a Leaguesharp bandájából

2017. 03. 07. 09:17

Talán feltűnt, hogy az elmúlt hetekben kicsit kevesebb csalóval lehetett találkozni League of Legends meccseken. A dolog nem véletlen. Egy igazi nagy hal akadt az igazságszolgáltatás horgán.

Néhány hónapja számoltunk be arról, hogy a Riot Games megelégelte nézni, ahogy a Leaguesharp elfizetéses rendszerben kínálgatja a különféle csalásokat a League of Legends játékhoz és úgy döntött bepereli ezt a mondhatni találékony céget. Ennek a pernek született nemrég meg az eredménye, aminek értelmében a Leaguesharp 10 millió dollárt fizet a Riot Games csapatának és átadja az irányítást a weboldala felett. Igazából a Leaguesharp oldala már január óta leállt, de csak most lettek hivatalosak a megállapodás feltételei.

A Riot vádja főként a DMCA megsértésével vádolta a Leaguesharp vállalatot, akik olyan eszközöket árultak, amik megkerülték a League of Legends anti-cheat rendszerét. A Leaguesharp ezek mellé még állítólagosan elkövetett pár olyan húzást, amivel csak maga ellen dolgozott. Ilyen volt például a Riot szervereinek támadása. A Leaguesharp még állítólag egy perui fiktív céget is létrehozott, hogy így próbáljon meg kibújni a jogi felelősség alól.

Persze azt egy percre se gondolja senki, hogy akkor most majd megszűnik a csalás a LoL-ban. Bár a Leaguesharp egy nagy hal volt és gondolhatnánk, hogy ez egy egyértelmű üzenet lehet azoknak, akik követni próbálják a példáját, de valószínűbb, hogy a helyébe mások lépnek majd, hogy üzletet csináljanak a játékok sportszerűtlenné tételéből.

(Forrás: pcgamer.com / engadget.com Kép forrása: pcgamer.com)