Jump to content

1 milliárd dollárt pakolt egy eddig ismeretlen AI cégbe a Ford

2017. 02. 13. 17:35

Látszólag a semmiből, a Ford bejelentette, hogy 1 milliárd dollárt fektet az Argo AI vállalatba. Talán már ki is találtuk, de azért mondjuk, hogy a pittsburghi cég övezető autó technológia fejlesztésében utazik.

A Ford gyakorlatilag megvette az eddig ismeretlennek számító startupot, amelyet egyébként korábbi Google és Uber mérnökök alapítottak. Az Argo AI úgy fog működni, mint egy önálló leányvállalat, ami elsősorban egy szoftver platformot fog fejleszteni a Ford önvezető autóihoz, amelyek a tervek szerint 2021-re kerülnek a piacra.

Bár a befektetés mértéke meglepő, de az irány érthető a Ford részéről. Egy nagy autógyártó se engedheti meg magának azt a luxust, hogy kimaradjon az önvezető autó fejlesztéséből. Igazából nincs hova halogatni a dolgokat, mert pár éven belül „nyakunkon a jövő”.

A Ford terve egyébként az, hogy kombinálja a virtuális vezető rendszerét, amely tulajdonképpen az önvezető autók „agya” az Argo mesterséges intelligenciájával. Mindkét cég számára előnyös a dolog. a Ford időt spórol meg azzal, hogy nem kell saját AI platformba fércelnie az energiáit, míg az Argo megkapja a segítséget ahhoz, hogy a technológiája széles körben eljuthasson a fogyasztókhoz.

(Forrás: ford.com Kép forrása: ford.com)