Jump to content

500 millió dollárt fizet az Oculus a ZeniMax vállalatnak

2017. 02. 03. 09:36

Diadalmaskodott volna a ZeniMax az Oculus ellen indított perben, amiben lopással vádolta a rivális VR céget? Nem egészen ez történt, de valamit azért sikerült elérni.

A texasi esküdtszék megállapította, hogy 500 millió dollárt kell letennie az Oculus vállalatnak a ZeniMax felé, aki felperesként azt állította, hogy Palmer Lucky nem tett eleget a titoktartási megállapodásban írtaknak, amit a kiadóval írt alá. Ezt a részét megnyerte a ZeniMax, de azért nem teljes a siker. Az esküdtszék úgy találta, hogy az Oculus nem lopott el kereskedelmi titkokat a ZeniMax vállalattól, amikor felvette John Carmackot. Más szóval az ügy legfontosabb sarokköve nem ált meg.

Egyik oldal se lehet igazán elégedett az eredménnyel. A ZeniMax 4 milliárd dollárt szeretett volna jóvátételként és az okozott kárért, de ennek csak a nyolcadát sikerült elérni. Az Oculus meg ügye nem szeretett volna fizetni egy árva kanyit se. Az Oculus végig teljes egészében alaptalannak állította be a ZeniMax vádaskodását és puszta irigykedésnek akarta feltüntetni az egész ügyet, ami egy olyan játékipari legenda elvesztéséből fakad, mint amilyen Carmack. Ennek ellenére nem sikerült teljesen ártatlanként kijönni a dologból. Összességében egyik fél se kapta meg azt, amit szeretett volna.

(Forrás: engadget.com Fotó forrása: pixabay.com)