Jump to content

Munkaügyi pernek néz elébe az Oracle

2017. 01. 19. 12:34

Az Egyesült Államok Munkaügyi Minisztériuma munkahelyi diszkriminációval vádolja az Oracle vállalatot. Ha a dolog beigazolódik, akkor millió dolláros állami megbízásokat bukhat a cég.

A per megindításához szükséges papírokat szerdán nyújtotta be az USA Munkaügyi Minisztériuma, egy két éves vizsgálat eredményeként, miszerint az Oracle rendszerében bevett gyakorlat, hogy a kaukázusi férfi dolgozok eltérő fizetésben részesülnek, mint a hasonló munkát végző kollégáik. Emellett az Oracle állítólag hátrányos megkülönböztetésben részesítette a nem ázsiai jelentkezőket a termékfejlesztési és más technikai pozíciók betöltésénél.

 A minisztérium szerint az Oracle nem működött együtt az alkalmazottakkal kapcsolatos olyan adatok kiadásában, mint például diszkrimináció kapcsán felmerült panaszok és foglalkoztatási adatok. Majd egy éven át próbáltak megoldást találni a diszkriminációs problémák kezelésére, de végül csak per lesz belőle.

Nem fogunk meglepődni rajta, de az Oracle egy az USA Today által hozott közleményben mindent tagad és szerintük az egész per politikailag motivált, hamis állításokon alapszik. Mindenesetre, ha az Oracle nem akarja elveszíteni az állami szerződéseit és rossz hírnevet szerezni magának a partnerei körében, akkor kénytelen lesz együttműködni a kormányszervekkel.

 

 

(Forrás: engadget.com Fotó forrása: pixabay.com)