Jump to content

Németországban teszteli a kamu híreket szűrő rendszerét a Facebook

2017. 01. 16. 13:21

Az USA után Németország lesz a következő, ahol a Facebook kipróbálja a félrevezető, illetve hamis híreket szűrő rendszerét. Ez nem csak a német Facebookozók hírfolyamára, de az országban zajló választásokra is pozitív hatással lehet.

A Facebook kamu hírek ellen fejlesztett eszközének első az Egyesült Államokon kívüli tesztje bizonyíthatja a rendszer működését és egyúttal egy csomó problémától megkímélheti a közösségi oldalt. A vállalat megerősítette a Financial Times híroldalnak, hogy a szűrőeszköz tesztelésére a következő hetekben kerül sor, Németországban. Az időzítés ideális lehet, mivel egyébként is nagy az aggodalom az ország választási procedúrájának kiberbiztonsága végett.

Ahogy az amerikai Facebookozók, úgy a német kollégáik is jelenthetik majd a hírfolyamukban feltűnő gyanús híreket ellenőrzésre. A szűrésen fennakadt tartalmakat a Facebook meg fogja jelölni, illetve nem fogja őket előnyben részesíteni és figyelmeztetni fogja a felhasználókat, akik megakarják őket osztani.

Jelenleg Németország ideális választás a Facebook új eszközének tesztelésére. A bevándorlás ellenes hiteltelen történetek és a xenofób propaganda fűtötte kamu hírek terjedése komoly befolyással lehet a választási eredményekre.

(Forrás: engadget.com Fotó forrása: pixabay.com)