Jump to content

A Netflix egy percre se torpant meg 2016-ban

2016. 12. 26. 10:00

A magának főként filmek és sorozatok interneten keresztül történő streamelésével nevet szerző cég, a Netflix remek évet tudhat maga mögött és ennek a nézők is örülhetnek.

A Netflix remekelt az idén. Kezdetnek például sikerült közel az egész világon elérhetővé tenniük a szolgáltatásuk, ami Magyarországon is az idén tudott kiteljesedni. Kisebb kilengésektől eltekintve a Netflix Originals anyagok ugyancsak jól teljesítettek, ezzel pedig sok nézőt sikerült igen boldoggá tenni. Mostanra a Netflix sikeresen bebetonozta a helyét a médiaóriások között. Sőt, fogyasztóinak számának növelésével már veszélyeztet több konkurens kábelszolgáltató céget. Ma már teljesen természetes a Netflix jelenléte a legtöbb otthonban, illetve hogy a szolgáltatás kompatibilis a Comcast kábeldobozával. Ez olyasvalami, ami néhány éve még elképzelhetetlennek tűnt.

Persze az, hogy egy szolgáltatás szinte világszerte elérhető, az egy dolog. Rá is kell tudni venni a nézőket, hogy igénybe vegyék. Ebben nagy segítségére vannak a cégnek saját Originals műsorai. Ilyen például az idén bemutatkozott Strange Things és a Luke Cage. Szintén segített terjeszteni a Netflix nevét az idén bemutatott saját netsebességmérő oldala, a fast.com, mely már okostelefonokról is elérhető.

S ha már okostelefonok,. nem csak a műsorszolgáltatás és a PR ment jól a cégnek, de technológiai téren is előreléptek. Hatékonyabb kódolást vezetett be a cég a mobilkészülékekre történő szolgáltatás minőségének fokozásához. Kényelmesebbé tette a felhasználók életét többfajta fizetési lehetőséget kínálva és fontos üzleti megállapodásokat kötött olyan tekintélyes partnerekkel, mit a Walt Disney vagy a Warner Bros.

Felhasználói szempontból ugyancsak az idén következett be az egyik legjobb változtatás. Mióta a Netflix stremaing szolgáltatása létezik állandó internetkapcsolatot igényelt. 2016-ban azonban bevezetésre került egy új funkció, minek hála letölthetünk tartalmakat későbbi offline megtekintésre.

Tényleg még sokáig sorolhatnánk a Netflix 2016-os kalandjait, de már ennyiből is látszik a lényeg: A cég megállíthatatlanul tört előre a sikeresség útján. Kérdés mi lehet a következő cél? Világuralom? Vagy csak simán túlszárnyalni 2016-ot? Ki tudja még mi mindent tartogatnak számunkra a Netflix virtuális polcai.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: thenextweb.com)