Jump to content

Önvezető autók világában szerezne magának nevet a BlackBerry

2016. 12. 22. 14:15

Csak mert nem csinál többé saját okostelefont, az még nem jelenti azt, hogy már le is kéne írni a BlackBerry vállalatot. Valami teljesen újba és trendibe merül bele a cég.

Önvezető autót fejleszteni amolyan dívat napjainkban, de hogy a BlackBerry vállalatnak ez nem csak egy felkapott projektecske, hanem tényleg komolyan odateszik magukat a témában, azt egy új kutatóközpont leleplezésével kívánták bizonyítani. Ez lenne a BlackBerry QNX Atonomus Vehicle Innovation Center (AVIC), melyet maga a kanadai miniszterelnök, Justin Trudeau jelentett be december 19-én. Az ottawai gyár lesz a kulcsépülete a készülő önvezető autókhoz tervezett keretrendszerüknek.

A tervek szerint a központ kezdeti eredményiből bemutatót a Las Vegasban 2017. januárjában megrendezésre kerülő CES-en láthatunk leghamarabb. A BlackBerry számára ez egy remek lehetőség lesz, hogy a közvélemény előtt új minőségében jelenhessen meg. A Cég sikerének szempontjából fontos, hogy ne mint egy bukott okostelefon-gyártóra, hanem egy az önvezető autók technológiájának fejlesztésében élenjáró vállalatra gondoljon a publikum, ha a BlackBerry nevet látja. Januárban kiderül mit tartogatnak a tarsolyukban ahhoz, hogy ez valóra váljon.

(Forrás: qnx.com Kép forrása: qnx.com)