Jump to content

Franciaországban már drónok vihetik ki a postát

2016. 12. 22. 14:00

Egy lépéssel közelebb kerültünk hozzá, hogy a drónos csomagszállítás rutin dologgá váljon. A francia nemzeti postaszolgálat drónokat használ a küldemények kiszállításához.

Az elmúlt évekre visszatekintve már nem különösebben meglepő, hogy a csomagküldő szolgáltatások drónok alkalmazásával kísérleteznek, de a hétköznapokban látni őket azért még nem olyan gyakori. Mindenesetre Franciaország nemzeti csomagküldő szolgáltatása meglépte a következő szintet és elsőként rutin dologgá tették a drónos csomagkiszállítást. A DPDgroup expressz csomagküldő szolgáltatásához teszteli a hexacopter típusú drónokat, amelyek 6,6 kilós küldeményeket juttatnak majd célba hozzávetőleg maximum 16 kilométeres távolságra.

A csomagokat az ügyfelek speciális gyűjtőpontokon vehetik majd át, így a szolgáltatás ebből a szempontból más jellegű lesz, mint az Amazon vállalat által az Egyesült Királyságban indított. Ezzel együtt is a DPDgroup fontosnak és hasznosnak tartja a drónos rendszer tesztelését, amivel később a nehezen vagy csak limitáltan elérhető kiszállítási célok is elérhetővé vallhatnak. A teherautók számára elérhetetlen hegyeken vagy szigeteken található célpontok nem jelentenek problémát, ha drónok viszik a csomagot.

(Forrás: engadget.com Fotó forrása: pixabay.com)