Jump to content

Kerekesszékkel megközelíthető helyeket kereshetünk a Google térképén

2016. 12. 18. 13:00

Ha kerekesszékkel közlekedünk és nem használunk olyan oldalakat, mint például a Wheelmap, akkor bizony érhetnek minket kellemetlen meglepetések, amikor egy-egy helyet próbálunk megközelíteni. Szerencsére már a Google maps is segíthet feltérképezni a célállomásunk megközelíthetőségét.

Nem kell többé aggódnunk, hogy kerekesszékkel az úti célunk megfelelő mozgásszabadságot fog-e számunkra biztosítani, hála a Google maps legújabb frissítésének. Egészen pontosan a Google Drive termék menedzserét, Rio Akasakat illeti a köszönet, aki szabadidejében dolgozott rajta. Mostantól a Google map mutatni fogja, ha egy hely kerekesszékkel is megközelíthető. Hogy egy hely megközelíthető-e, az pedig a Local Guides felhasználói által adott válaszok alapján kerül meghatározásra.

Sajnos az újdonság egyelőre csak amerikai felhasználók számára elérhető, de számíthatunk rá, hogy ahogy gyűlnek az adatok, úgy több területről lesz ilyen jellegű információ. Akasaka megjegyezte, hogy nem csak a mozgássérültek számára lehet hasznos az új térképadat, de bárki számára, akinek problémát jelent egy lépcsőn való felmászás. Példának okáért jól jöhet babakocsis kisgyerekkel nyaraló családok kirándulásának megtervezésénél.

(Forrás: techcrunch.com Kép forrása: techcrunch.com)