Jump to content

Fogjunk tolvajt autóval, avagy erre is jó a modern technológia

2016. 12. 08. 16:00

Váratlan előnyei lehetnek annak, ha egy technológiailag jól felszerelt autót vásárlunk. Például a távolról vezérelhető zárak segítségével csapdába ejthetjük az autónkat meglovasító személyeket.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy BMW 550i tulajdonos, akinek az autóját jól ellopták egy parkolóházból. Az ilyesmi sosem szerencsés, de ez esetben a kisebbik rosszak közül is a legkisebb történt. Nemhogy az autó, de még a tolvaj is meglett, ami igazi ritkaság. Hogy hogyan? Az ellopott luxus szedán zárját távolról aktiválta a rendőrség, miközben a tolvaj békésen szunyókált benne. Szegény épp valami szépet álmodhatott, de a rendőrség ébresztette.

Az eset meglehetősen valószínűtlen, ha belegondolunk. A tolvajt csak azért kapták el, mert egy barát, aki kölcsönkérte az 550i-t, benne hagyta a távvezérlőt, plusz az se túl gyakori, hogy a tolvaj benne alszik az ellopott járműben a lopás után, ráadásul bekapcsolt motorral. Mindenesetre ezen véletlenek összessége elég volt a különös fogás végrehajtásához a rendőrségnek. Jól mutatja ez a példa, hogy mennyivel kockázatosabb a modern világban felkészületlen bűnözőként autólopásra adni a fejünket. Ne tegyük! Másfelől nézve az eset azt is reprezentálja egyszersmind, hogy a hatóságok vagy ne adj isten a hackerek, milyen hatalommal bírhatnak felettünk az általunk birtokolt tárgyakat felhasználva.

(Forrás: engadget.com Fotó forrása: pixabay.com)