Jump to content

Westworld – Hallgasd velünk újra az első évad zenéit

2016. 12. 08. 11:00

Lehet-e egy gépnek tudata? Ha igen, akkor miben lesz más, mint egy ember? Milyen jogok illessenek meg egy ilyen gépet? Játszhat-e istent az ember azzal az élettel, amit megalkotott? Ilyen és ezer másik érdeke kérdést vethet fel bennünk a HBO legújabb Sci-fi sorozata, de közben figyeltük a muzsikát?

A mesterséges intelligenciák és a humanoid robotok korának hajnalán, amikor még az emberiség csak barátkozik a gondolattal, hogy milyen lesz majd egy gépekkel megosztott világ, akkor nem is jöhetett volna jobbkor a Westworld. Nagyot ütött a sorozat és gyorsan a közönség egyik kedvence lett, pedig nem teljesen újdonság. Igazából az azonos nevű, 1973-as filmen alapszik, amelyet Michael Crichton amerikai író és rendező álmodott meg. Ha kíváncsiak vagyunk rá, hogy honnan is jött a sorozat alapötlete, akkor érdemes lehet ránézni a filmre, de vegyük figyelembe az évjáratát és úgy essünk neki.

"These violent delights have violent ends."

Így a sorozat első évada után különösen aktuális, hogy elkezdjünk kicsit keresgélni, mert bizony jó sok kérdés kavarog bennünk a 10. évad végére. A Westworld egyébként az a sorozat, amit érdemes többször is megnézni, mert teli van érdekes utalásokkal, amiket talán elsőre észre sem veszünk, mert annyira lefoglal minket a világ történetében és karaktereiben való gyönyörködés. Ugyan ez lehet érvényes a sorozat zenéjére, amit Ramin Djawadi komponált számunkra. A Westworld első évadának zenéit már újra is hallgathatjuk az Apple Music vagy a Spotify oldalán. Illetve további érdekességekért érdemes követni a széria Facebook oldalát.

(Forrás: hbo.com Kép forrása: hbo.com)