Jump to content

Hatékonyabb Kódolást vezet be a Netflix a mobilkészülékekhez

2016. 12. 06. 20:00

A Netflix áttért a Google VP9-es kódolási eljárásra. Elmondásuk szerint az új codec használatával ugyanolyan jó minőséget kaphatunk alacsonyabb bitrate mellett.

Időről időre a Netflix frissíti a konvertálási és tömörítési eljárást, amit használ minden egyes digitális kópiájánál azoknak a filmeknek, amelyeket a felhasználóinak streamel. Mivel a felhasználók számos különböző platformot használnak, így számos különböző szituációra kell felkészülni. Tavaly olyan okosabb tömörítési eljárás alkalmazásával álltak elő, amely felismerte a tartalmak különböző típusát és olyan bitratet és felbontást alkalmazott, ami mellett a legjobban néztek ki. Most a tömörítés hatékonyságára fókuszáltak, kezdve a videó kódolásával a mobileszközökre.

A Google VP9-esét használják néhány Android platformon, miközben a H.264/AVC High dolgozik mindenen ami iOS. A VP9 technológia a minőség megtartása mellett 36 százalékkal alacsonyabb bitrate használatával is elvan. Ez azt jelenti, hogy jobban nézhetnek ki a filmek a telefonunkon, de kevesebb adatot kell letöltenünk. Az új dekódolási eljárás a napokban kerül alkalmazásra.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: thenextweb.com)