Jump to content

Ingyenes online kurzusokat fog kínálni az Oxford Egyetem

2016. 11. 17. 15:00

A massive open online courses (MOOCs) célja jó nevű intézetek által biztosított ingyenes online kurzusok és a potenciális hallgatóközönségük összehozása egymással a virtuális térben.

A világ legrangosabb egyetemei, mint a Berkely, a Harvard és az MIT mind csatlakoznaki a MOOCs kezdeményezéséhez. 2017 februárjától az Oxford Egyetem is elindul a maga útján: Az edX online oktatási platformmal társulva olyan ingyenes gazdasági témájú órákat indítanak az érdeklődők számára., mint például „From Poverty to Prosperity: Understanding Economic Development”.

Miközben az ingyenes online oktatás ötletére elsőként Amerikában csaptak le – A New York Times egyenesen a MOOC évének kiáltottak ki 2012-t” – addig az Oxford nem állt elő programmal egészen mostanáig.

Az gazdasági órákat Sir Paul Collier professzor fogja tartani és azt fogják vizsgálni a kurzusait hallgató diákokkal, hogy milyen fontos szerepet tölt be a közigazgatás a gazdasági fejlesztések előremozdításában.

Az iskola célja fejleszteni a világszerte a közigazgatást az oktatáson és kutatáson keresztül, és ehhez szükségesnek tartják, hogy a közalkalmazottak, a tanárok, az újságíró és városlakok jobb képzésben részesüljenek.

A kurzusokra való előjelentkezés már nyitott az edX platformján keresztül. A leendő hallgatók heti 2-3 órányi elfoglaltságra számíthatnak, összesen 6 héten keresztül. A tervek szerint az órákon leadott anyag elérhető marad a kurzusok végeztével, hogy később is bárki okulhasson belőlük.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: pixabay.com)