Jump to content

Mától kapható a boltokban a Google Daydream View VR

2016. 11. 10. 11:10

November 10-től, azaz a mai naptól kezdve találkozhatunk a Google Daydream View VR headsettel az üzletekben. Végre kiderülhet, hogy hogyan teljesít a piacon ez a relatíve olcsó VR szemüveg.

A Google nem rég jelentette be, hogy 80 dollárért kerül a boltokba a saját tervezésű virtuális valóság szemüvege. A mai nappal ez meg is történt, igaz első körben csak 5 ország boltjainak polcaira került fel a termék (Egyesült Államok, Kanada, Egyesült Királyság, Németország és Ausztria), illetve a Google Store ahonnan még beszerezhetjük. Fontos megjegyezni, hogy a Daydream View VR szemüveghez szükségünk lesz egy kompatibilis telefonra (Google Pixel vagy Pixel XL), hogy használhassuk, ha viszont ez is megvan, akkor már semmi se áll az utunkba, hogy belecsapjunk a virtuális élmények felfedezésébe.

A Google nagy reményeket fűz a Daydream View VR headsethez. Azt remélik, hogy ez a fajta hardveres megoldás és a hozzá tartozó szoftveres keretrendszer egyfajta referenciaként szolgálhat és sikerül egy mederbe terelni az Android telefonokra VR tartalmakat fejlesztő cégeket. Ehhez persze nem elég, ha a szakma fantáziát lát a koncepcióban, de az is szükséges, hogy a piac igazolja a Google rendszerének működését és nem utolsó sorban azt, hogy van rá igény a fogyasztók részéről. Mindez hamarosan kiderül az első értékesítési adatokból, addig is alább összeszedtük a DayDream View VR headsettel kapcsolatos eddigi cikkeinket:

(Forrás: itmozaik.hu Kép forrása: youtube.com)