Jump to content

November 10-én éri el az első boltokat a Google Daydream View VR

2016. 11. 02. 12:00

Már nem kell sokat várnod, ha a saját szemeddel szeretnéd látni, hogy mit vagy mit nem tud a Google Daydream View headset az olyan vetélytársaihoz képest, mint a Gear VR.

A Google nem rég jelentette be, hogy 80 dollárért kerül a boltokba a saját tervezésű virtuális valóság szemüvege. A készülék már egy ideje előrendelhető, de a megjelenésére ténylegesen csak november 10-én kerül sor. November 10. azonban szinte már itt is van, szóval érdemes sorra vennünk, hogy pontosan hol és mennyiért lesz végül elérhető az indulási napon az új VR headset. 5 országban (Egyesült Államok, Kanada, Egyesült Királyság, Németország és Ausztria) debütál az eszköz első körben. Az amerikai fogyasztók 79 dollárért csaphatnak le rá a Best Buy és a Verizon üzleteiben. A brit kollégák 69 fontért vethetik rá magukat a Google termékére a Carphone Warhouse vagy az EE boltjaiban, még a kanadai barátaink a Best Buy, a Bell, a Rogers vagy a Telus viszonteladóknál járhatnak sikerrel. Mindezeken felül természetesen a Google Store oldalán is elérhető a termék.

A Daydream View VR szemüveghez szükségünk lesz egy kompatibilis telefonra (Google Pixel vagy Pixel XL), hogy használhassuk. Momentán nem nagy a választék ezekből a készülékekből, de hamarosan készülékek széles kínálata áll majd rendelkezésre, ha hihetünk a Google terveinek. Elméletben a Daydream headseten sincs a Googlenek monopolistása. A cél nem a piac sarokba szorítása, hanem egy teljes ökoszisztéma kialakítása.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: store.google.com)