Jump to content

Perelik a Samsungot egy felrobbant Galaxy Note 7 miatt

2016. 09. 18. 13:00

A sok kigyulladós, odaégős, felrobbanós Note 7 sztori után, ami a neten terjed, csak idő kérdése volt, hogy mikor jön az első per.

Egy floridai férfi, Jonathan Strobel nyújtott be keresetet a Samsung vállalat ellen egy Note 7-es robbanás okán. Ez lehet az első Note 7-hez köthető per az Egyesült Államokban. A Reuters szerint az incidensre szeptember 9-én került sor egy Costco-ban. A telefon az áldozat zsebében robbant be és másodfokú égési sérüléseket okozott.

Ez pontosan az az utáni hét, hogy a Samsung bejelentette a visszahívási programját. Amikor a Samsung elsőként felhívta a problémára az emberek fegyelmét, akkora már 35 túlhevült akkumulátorral kapcsolatos eset történt. Ez a szám később 92-re emelkedett. Ennek ellenére még most is sokan továbbhasználják a készüléket.  A csere Note 7-esek szeptember 21-től érkeznek meg, így addig valószínűleg még lesznek további incidensek. Kérdés, hogy ezekéért ki a hibás és az emberek miért nem veszik komolyan a figyelmeztetést?

Strobel az öt ért fájdalomért, szenvedésért és persze a keletkezett korházi számlákért szeretne jóvátételt kapni. Meglátjuk mi lesz belőle.

(Forrás: reuters.com Fotó forrása: pixabay.com)