Jump to content

Újabb virtuális múzeumtúrára invitál minket a Google

2016. 09. 14. 10:00

A Google segítségével múzeumokba és kulturális intézményekbe látogathatunk el világszerte, virtuálisan. A következő állomás a létesünk elé visz pár millió évvel.

Az Art and Culture applikáció a Street View program, virtuális valóság és úgy ezernyi múzeumi fotó legjobb kombinációja, ami most azokra az élőlényekre fokuszál, akik jóval az emberi történelem előtt éltek a bolygón: A dinoszauruszokra. Mától a guglinak hála együtt sétálhatunk vagy akár úszhatunk azokkal a több millió éve élt csodákkal, amiket szeretnénk közelebbről is megismerni.

A virtuális túra nem csak látványos, de valóban informatív, így akár nyugodtan benevezhetjük rá az ifjabb generációkat is. A Google a világ 50 jelentős természettudományi intézményével állt össze, hogy több mint 150 interaktív történetet, 300 000 fotót és videót sűrítsen 30 virtuális túrába. A túrákon való részvételhez csupán egy számítógépre lesz szükségünk vagy egy iOS/Android okostelefonra, továbbá egy Google Cardboardra, hogy egy kicsit jobban beleélhessük magunkat a látványba.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: google.com)