Jump to content

Egy kínai vidámpark turistákat küldene a sztratoszférába

2016. 09. 09. 16:00

Mit tehet az ember, ha hívja a tátongó világűr, de nincs 20 millió dollárja, hogy jegyet vegyen magának az oroszoktól? Látogasson el a Future Valley vidámparkba.

Én sose voltam az a vidámparkozós típus, ezt így rögtön az elején leszögezem. Persze ez biztos a rossz tapasztalatoknak köszönhető, mert az én fejemben a vidámpark a sipítozó gyermekek és az életünkre törő rozsdás gépszörnyek keveréke. Hiába, na… kis hazánk nem a Disneyland féle látványosságokról híres. Így aztán én kicsit elhúztam a szám szélét mikor a tudomásomra jutott, hogy a kínai Future Valley vidámpark óriási léggömbökkel jutatná fel a sztratoszférába a kedves fizető vendégeit. Pedig nincs ezzel semmi baj és biztos sokaknak iszonyatosan jó ötletnek tűnik és nincs rá semmi okom, hogy ne gondoljam ezt biztonságosnak, de én valahogy mégis így vagyok összerakva, hogy egyből a zuhanás élményét vizualizáltam.

Na, de aki szereti a vidámparkokat és megnézné közelebbről a sztratoszféra alsóbb rétegeit, annak tökéletes választás lesz ez a kínai vidámpark. A földfelszíntől 15 mérföld magasságba tervezik vinni a látogatókat egy „Traveller” névre keresztelt speciális kapszulával, amit egy hatalmas ballon fog a levegőbe emelni. Ez persze mégse az űr, de szeretet kis bolygónkra azért így is nagyon szép kilátás fog nyílni és azért minden bizonnyal mégse 20 millió dollár lesz egy jegy ára. Ráadásul lesz ott még más látnivaló is, ha ellátogatunk ebbe a vidámparkba, ugyanis a sztratoszféra látogató ballon csak egy része annak a másfél milliárd dolláros beruházásnak, amit a Future Valley projektre fordítanak.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com)